Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

La Toilette


People around you may create circumstances. They do. They may create a cozy nest or love which is the most beautiful thing in the whole universe... But don't forget that they create circumstances. That's what they do. 

Nothing can bring peace but yourself


'Ενας τύπος με χοντρό κεφάλι μου είπε κάποτε, 
"Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του ον κοινωνικό και περίεργο."

το επαναλάμβανε τόσο συχνά όσο και το 

η επανάληψη εστί η μήτηρ πάσης μαθήσεως. 

να προσθέσω εγώ και παθήσεως; Μιλώντας για κακές συνήθειες ίσως σε μια άλλη κουβέντα, μιαν ετέραν στιγμή.





Στο προηγούμενο κεφάλαιο της ζωής μας, πηγαίναμε τακτικά για καφέδες. Μιλάω στον πληθυντικό και ας είμαι μόνο εγώ και το κουφάρι μου μη με ρωτάς γιατι. Καφέδες με την ελληνική έννοια. Ο καφές είναι απ'τις πιο άχρηστες και τις πιο χρήσιμες συνήθειες ταυτοχρόνως. Όχι οι μπύρες. Οι καφέδες. Οι καφέδες μετά τη δουλειά, τα απογεύματα, τις αργίες που περνούν αργά και εκείνες που περνούν γρήγορα. 

Είναι κάτι σαν το οικογενειακό Κυριακάτικο τραπέζι... για τους τυχερούς και το καθημερινό. Μόνο που το κανονίζεις (ναι μιλάω για εκείνους, όχι τους άλλους τους καθωσπρέπει τους αναγκαστικούς), το κανονίζεις λοιπόν με ανθρώπους που διαλέγεις εσύ.

Είναι ό λόγος για τον οποίο δεν επικρατεί στο κεφάλι σου ο θόρυβος του κεφαλιού σου. Σου επιτρέπει να αλληλεπιδράς. Και η αλληλεπίδραση είναι ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ για τον άνθρωπο. Γιατί όπως είπαμε είμαστε κοινωνικοί και περίεργοι.


είναι η στιγμή που θα ακούσεις
θα πεις τα νέα σου
θα ανταλλάξεις απόψεις, γνώμεις, 
θα εκτονωθείς σαν καλοσυντηρημένος ενεργός αντιδραστήρας 
και θα χειριστείς εκτονώσεις
σαν καλός μηχανικός. 

Δεν απατώμαι πως οι λύσεις θα έρθουν από άλλον. Τα φίδια πάντα μόνος σου θα καλείσαι να τα βγάλεις απ' την τρύπα. Δεν μοιάζουν όμως το ίδιο τρομακτικά τα εγχειρήματα αυτά όταν έχεις σε κάποιον να διηγηθείς τι έκανες, ή και τι δεν έκανες. Τι κατάφερες και τι όχι.

Στο ορκίζομαι καθόλου δεν είναι το ίδιο. 










Femme à sa Toilette, Rousse où La toilette - Henri de Toulouse Lautrec


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου