Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

about ecstasy




   "Αγαπητέ συλλέκτη . Σε μισούμε . Το σεξ χάνει όλη του τη δύναμη και τη μαγεία όταν γίνεται σαφές, μηχανικό , παρατραβηγμένο , όταν γίνεται μια μηχανιστική μανία . Γίνεται βαρετό . Μας δίδαξες περισσότερο από όλους όσους ξέρω πόσο λάθος είναι να μην το ανακατεύεις με το συναίσθημα , τον πόθο, την επιθυμία ,τη λαγνεία , τις ιδιοτροπίες , τα καπρίτσια , τους προσωπικούς δεσμούς , με τους βαθύτερους δεσμούς που του αλλάζουν το χρώμα , τη γεύση , τους ρυθμούς , την ένταση .


   Δεν ξέρεις τι χάνεις εξετάζοντας τη σεξουαλική δραστηριότητα κάτω από το μικροσκόπιο , μέχρι την έκρηξη των απόψεων που αποτελούν άλλωστε και τα καύσιμα που την πυρπολούν . Διανοητικά , φανταστικά , ρομαντικά , συναισθηματικά . Αυτό δίνει στο σεξ την όλο εκπλήξεις υφή του , τους λεπτούς μετασχηματισμούς του , τις διακριτικές του μεταλλαγές , τα αφροδισιακά στοιχεία του . Συμπιέζεις τον αισθησιακό σου κόσμο . Τον μαραίνεις , τον πεθαίνεις της πείνας , τους στραγγίζεις το αίμα .


   Αν τροφοδοτούσες τη σεξουαλική σου ζωή με όλη την έξαψη , τις περιπέτειες που εκχέει η αγάπη στον αισθησιασμό , θα ήσουν ο πιο αποτελεσματικός άντρας στον κόσμο . Η πηγή της σεξουαλικής δύναμης είναι η περιέργεια , το πάθος . Ενώ εσύ παρατηρείς τη μικροσκοπική φλόγα να πεθαίνει από ασφυξία . Το σεξ δεν ευδοκιμεί στην μονοτονία . Χωρίς αίσθημα , ανακαλύψεις , παραξενιές , δεν υπάρχουν εκπλήξεις στο κρεβάτι . Το σεξ πρέπει να ανακατεύεται με δάκρυα , γέλια , λέξεις , υποσχέσεις , σκηνές , φθόνο , ζήλια , όλα τα καρυκεύματα φόβου , των μακρινών ταξιδιών , των καινούριων προσώπων , μυθιστορήματα , ιστορίες , όνειρα, φαντασιώσεις , μουσική , χορό , όπιο , κρασί .


   Πόσα χάνεις με τούτο το περισκόπιο στην κορυφή του πέους σου , όταν θα μπορούσες να χαίρεσαι ένα χαρέμι από ξεκάθαρα και ανεπανάληπτα θαύματα ; Δεν υπάρχουν δύο ολόιδιες τρίχες , μα δεν μας αφήνεις να χαραμίσουμε λέξεις περιγράφοντας τες . και δύο μυρωδιές , μα αν επεκταθούμε ουρλιάζεις ''παρατήστε την ποίηση''. Δεν υπάρχουν δύο επιδερμίδες με την ίδια υφή , ούτε με το ίδιο φως , θερμοκρασία , σκιές , ποτέ η ίδια χειρονομία . Όταν ξυπνήσει στον εραστή πραγματικός έρωτας μπορεί να σκαρφαλώσει στην κλίμακα των αιώνων της ερωτικής παράδοσης . Τι εμβέλεια , τι αλλαγές ηλικίας , τι παραλλαγές ωριμότητας και αθωότητας , διαστροφής και τέχνης...

   Ώρες ολόκληρες καθόμασταν και σκεφτόμασταν πώς να είσαι . Αν έχεις αποκλείσει από τις αισθήσεις σου το μετάξι , το φως , το χρώμα , τη μυρωδιά , το χαρακτήρα, την ιδιοσυγκρασία, θα πρεπε να είσαι εντελώς μαραμένος τώρα . Υπάρχουν τόσες πολλές μικρότερες αισθήσεις , όλα τρέχουν όπως οι παραπόταμοι στο μεγάλο ρεύμα του σεξ , τροφοδοτώντας το . Μόνο η ένωση του σφυγμού του σεξ και της καρδιάς μπορούν να δημιουργήσουν έκσταση."






Anaïs Nin, "Delta of Venus"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου