Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

όλος ο κόσμος ταξιδεύει άσχημα φίλε



"Ο ορισμός της παραίσθησης εξαρτάται από το σύστημα αναφοράς που έχεις διαλέξει.

ό,τι και να σου συμβαίνει, τη στιγμή που σου συμβαίνει γίνεται πραγματικότητα - μπορεί να είναι μια ταινία, ένα όνειρο, ερωτική πράξη, δολοφονία, το να σε δολοφονούν, το να τρως παγωτό. μόνο τα ψέματα επιβάλλονται αργότερα. 

παραίσθηση : είναι μονάχα μια λέξη στα λεξικά και κοινωνικό ξυλοπόδαρο. για κάποιον που πεθαίνει, ο θάνατος είναι πραγματικότητα, για τους άλλους είναι απλώς κακή τύχη, ή κάτι που πρέπει να ξεφορτωθείς. όταν ο κόσμος αρχίσει να παραδέχεται ότι ΟΛΑ τα κομμάτια ταιριάζουν στο σύνολο, τότε ίσως υπάρχει μια πιθανότητα. ό,τι βλέπει ένας άνθρωπος είναι αληθινό. δεν το 'φερε κάποια ξένη δύναμη, υπήρχε πριν γεννηθεί. μην τον κατηγορείτε επειδή το είδε μόλις τώρα, μη τον κατηγορείτε επειδή τρελαίνεται γιατί οι εκπαιδευτικές και πνευματικές δυνάμεις της κοινωνίας δεν ήξεραν να του πουν ότι η εξερεύνηση ποτέ δεν τελειώνει και ότι πρέπει όλοι μας να είμαστε μικρές κουράδες περιορισμένες στο α,β,γ και τίποτα παραπέρα. δεν είναι το LSD που φταίει για το άσχημο ταξίδι. είναι η μάνα σου, ο πρόεδρός σου, το κοριτσόπουλο στο διπλανό σπίτι, ο παγωτατζής με τα βρώμικα χέρια, ένα μάθημα άλγεβρας, η αναγκαστική μάθηση των ισπανικών, η βρώμα από μια χέστρα το 1926, ένας άντρας με μεγάλη μύτη τότε που οι μεγάλες μύτες δεν ήταν της μόδας. είναι τα καθαρτικά, η Ταξιαρχία του Αβραάμ Λίνκολν, το πρόσωπο του Φραγκλίνου Ντ. Ρούζβελτ, οι καραμέλες από λεμόνι, το ότι δούλευες στη φάμπρικα για δέκα χρόνια κι απολύθηκες γιατί άργησες πέντε λεπτά, η γριά καρακάξα στο μάθημα της αμερικανικής ιστορίας, το σκυλί σου που το πάτησε ένα αυτοκίνητο - ένας κατάλογος τριών σελίδων και ύψους πέντε χιλιομέτρων. 

άσχημο ταξίδι; 

όλος ο κόσμος ταξιδεύει άσχημα, φίλε.
αλλά θα συλλάβουν ΕΣΕΝΑ, γιατί κατάπιες ένα χάπι. 

εγώ συνεχίζω μόνο με μπύρα γιατί στα σαράντα εφτά μου είμαι στριμωγμένος από πάρα πολλές μεριές. θα ήμουν ηλίθιος αν πίστευα ότι ξέφυγα απ' όλα τους τα δίχτυα. νομίζω ότι ο Τζέφερς είχε δίκιο όταν έλεγε - πάνω κάτω - πρόσεχε τα δίχτυα αδελφέ μου, κι υπάρχουν κάμποσα, λένε ότι ο ίδιος ο θεός πιάστηκε κάποτε που περπάτησε στη γη. τώρα βέβαια, κάμποσοι από μας δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι ήταν θεός, αλλά όποιος και να 'ταν ήξερε από κόλπα, μόνο που μίλαγε πολύ. ο καθένας μπορεί να μιλάει πολύ. ακόμα κι ο Λήρυ. ακόμα και εγώ..."







Ερωτικές ιστορίες καθημερινής τρέλας
Charles Bukowski




Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

time matters, but what you do with it matters more




- Ξέρεις ποια είναι η τραγωδία με τον χρόνο ε;
- Ποια;
- Ποτέ δεν είναι αρκετός όταν υπάρχουν τόσες ωραίες γυναίκες τριγύρω...
- Τότε μάλλον πρέπει να μικρύνεις τη λίστα σου.
- Μπααα... Δεν έχω πρόβλημα εγώ...

Μόνο όσοι κάνουν την χειρότερη χρήση του χρόνου παραπονιούνται ότι δεν τους φτάνει.